Мінімальна зарплата в Україні підніметься вище 6 тисяч: названі терміни
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінімальна зарплата в Україні підніметься вище 6 тисяч: названі терміни

Мінімальна зарплата в Україні підніметься вище 6 тисяч: названі терміни
Джерело:  online.ua

Мінімальна зарплата в Україні в 2019 році підвищиться до 4,6 тисяч гривень, в 2020 році - до 5400 гривень, а в 2021 році становитиме не менше ніж 6,2 тисяч гривень.

Про це йдеться в консенсус-прогнозі Міністрества економічного розвитку і торгівлі України, опублікованому на сайті відомства, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Країни ЄС встановили офіційний розмір мінімальної зарплати: названі цифри

За прогнозом аналітиків, підвищення мінімальної зарплати в Україні буде проходити в три етапи щороку. Уже в наступному році українці будуть отримувати мінімалку не менше 4600 гривень.

Слід зазначити, що консенсус-прогноз розробили експерти на основі даних МЕРТ, Міністерства фінансів, НБУ, державних і приватних дослідницьких інститутів. У відомстві зазначають, що озвучені цифри не є офіційними прогнозом українського уряду.

Нагадаємо, на сьогоднішній день мінімальна зарплата в Україні становить 3723 гривні. З 1 січня 2018 року вона була підвищена на 523 гривні - в 2017 році українці отримували мінімалку в розмірі 3,2 тисячі гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні значно зросла середня зарплата.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?