У США розкритикували ООН за анексію українського Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У США розкритикували ООН за анексію українського Криму

У США розкритикували ООН за анексію українського Криму
Джерело:  Reuters

Постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі розкритикувала організацію за її діяльність. Вона вважає, що в ООН не діяли в 2014 році, коли Росія забирала Крим у України.

Про це дипломат заявила на зустрічі зі студентами Дюкского університету в Північній Кароліні, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Україна офіційно звернулася в ООН через незаконні виборів в Криму

Хейлі заявила, що поділяє позицію колишнього американського посла в ООН Джона Болтона, який неодноразово виражав зневагу до організації. Вона також висловила обурення щодо ООН через неправильні дії в питанні Сирії, в справі про отруєння російського шпигуна Сергія Скрипаля в Великій Британії, а також в українському питанні.

"ООН стояла і дивилася, коли в 2014 році Росія вперше після Другої світової війни порушила кордони Європи і здійснила вторгнення на територію України - відібрала Крим і продовжує свої дії на сході України", - заявила Хейлі.

Джерело нагадує, що Ніккі Хейлі неодноразово виступала проти діяльності ООН. Вона наполягала на тому, щоб США знизили суму внесків до організації, дії якої часто бувають "упередженими".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООН прийняли рішення по визнанню Єрусалиму в якості столиці Ізраїлю, на чому наполягав Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?