Мільярдний борг за газ перед Україною: в Росії назвали умову виплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мільярдний борг за газ перед Україною: в Росії назвали умову виплати

Мільярдний борг за газ перед Україною: в Росії назвали умову виплати
Джерело:  eizvestia.com

Газпром буде приймати рішення по виплаті мільярдного боргу за газ Україні тільки після того, як апеляційний суд в Швеції винесе вердикт за рішенням Стокгольмського арбітражу.

З такою заявою виступив міністр енергетики РФ Олександр Новак, передає ONLINE.UA з посиланням на Экономические известия.

Читайте також: По півмільйона в день: названі втрати "Газпрому" через борг перед Україною

Новак нагадав, що Росія 29 березня подала апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражного суду, який виніс рішення на користь України і зобов'язав Газпром виплатити Нафтогазу 2,56 млрд доларів. У Росії вважають, що при винесенні цього вердикту арбітри суду керувалися "абсолютно різною логікою".

Нагадаємо, раніше російський газовий монополіст Газпром відмовився виконувати рішення Стокгольмського арбітражу і відновити поставки газу в Україну, після чого оголосив про розрив усіх контрактів з українською стороною.

При цьому стало відомо, що в своїй звітності російська газова компанія відобразила резерв в розмірі майже 5 млрд доллларов на виплату боргу Україні по рішенню Стокгольмського арбітражу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Мін'юсті України анонсували "сюрприз" у справі про стягнення боргу за газ з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?