В Україні ввели нові жорсткі правила для водіїв
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні ввели нові жорсткі правила для водіїв

В Україні ввели нові жорсткі правила для водіїв
Джерело:  online.ua

В українських водіїв-новачків, які здобули перше водійське посвідчення, будуть назавжди забирати права в разі порушення і позбавлення права керувати транспортним засобом.

Відповідну постанову було прийнято Кабінетом міністрів України, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

Читайте також: Здача на права в Україні буде проходити за новими правилами

У документі пояснюється, що нові зміни будуть внесені до Порядку тимчасового вилучення посвідчення водія на транспортний засіб і його повернення. Відтепер, українським водіям, які отримали перші (тимчасові) права, що видаються на 2 роки, після позбавлення права на керування авто повертатися не будуть. Відновити посвідчення водія можна бути тільки після нової підготовки та здачі екзаменів.

Нагадаємо, в 2017 році в Україні вступили в силу нові правила отримання водійських прав. На сьогоднішній день отримати права водіям-новачкам можна після відповідної підготовки і складання іспитів в СЦ МВС. Перші (тимчасові) права видаються на два роки, після чого їх можна замінити на постійне посвідчення водія за умови, що водій за цей період зробив не більше двох порушень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні з 2018 року обмежили швидкість руху в населених пунктах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?