Розкрито секретну схему перекидання російських найманців в Сирію
Категорія
Світ
Дата публікації

Розкрито секретну схему перекидання російських найманців в Сирію

Розкрито секретну схему перекидання російських найманців в Сирію
Джерело:  Reuters

Російські найманці в Сирію перекидаються з допомогою приватної сирійської авіакомпанії Cham Wings, літаки якої регулярно здійснюють рейси із Ростова-на Дону в Дамаск. Ці маршрути є секретними, їх немає в розкладі ростовського аеропорту.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Путін віддав важливий наказ по Сирії

Журналісти видання провели власне розслідування, з'ясувавши, яким чином російські військові потрапляють до Сирії. Виявилося, що тільки за останній рік лайнери Cham Wings здійснили понад 50 таємним польотів в Латакію і Дамаск, переміщаючи російських контрактників в Сирію і назад.

За даними видання, літаки прилітають в Ростов переважно вночі, а відлітають рано вранці, коли в аеропорту майже немає інших пасажирів. Підкреслюється, що відкритої інформації про ці рейси у розкладу польотів немає, а купити квиток на них не можна.

Нагадаємо, авіакомпанія Cham Wings з 2016 року перебуває під американськими санкціями. Відносно неї введені обмеження за підозру в доставці до Сирії бойовиків і зброї в підтримку Асада.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Росія в Сирію перекинула два винищувачі п'ятого покоління Су-57.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?