Масштабні наслідки санкцій США: названі втрати російських олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Масштабні наслідки санкцій США: названі втрати російських олігархів

Масштабні наслідки санкцій США: названі втрати російських олігархів
Джерело:  Forbes

Статки десятків російських олігархів після введення нових санкцій США за день скоротилися майже на 12 млрд доларів. Їхні капітали продовжують зменшуватися слідом за падінням російського фондового ринку.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані експертів Forbes, які розраховують втрати російських олігархів в режимі реального часу.

Читайте також: Грабіж: в Москві різко відреагували на нові санкції США проти олігархів

Більше всіх від антиросійських санкцій постраждав мільярдер Олег Дерипаска - його статок скоротився майже на 1,3 млрд доларів після падіння акцій компанії Rusal, яка є одним з найбільших виробників алюмінію у світі. Приблизно таку ж суму втратив власник "Норильського нікелю" Володимир Потанін. Майже на 1 млрд доларів також зменшилася стан Віктора Вексельберга.

Серйозні наслідки санкцій США також відчули на своїх статках Сулейман Керімов, який втратив 813 млн доларів, Геннадій Тимченко - 716 млн, Леонід Міхельсон - 755 млн, Роман Абрамович - 534 млн, Володимир Лісін - 578 млн.

Крім масштабних втрат російських олігархів в Росії на обвал фондового ринку відреагувала національна валюта. У понеділок, 9 квітня, курс рубля різко обвалився - курс євро піднявся вище 74 рубля (близько 32 грн.), курс долара - вище 60 рублів (близько 28 грн.).

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше США ввели нові персональні санкції проти російських бізнесменів. У новий список потрапили 38 російських чиновників і олігархів, наближених до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?