Смоленська авіакатастрофа: Польща розкрила шокуючі дані про ексгумацію загиблих
Категорія
Світ
Дата публікації

Смоленська авіакатастрофа: Польща розкрила шокуючі дані про ексгумацію загиблих

Смоленська авіакатастрофа: Польща розкрила шокуючі дані про ексгумацію загиблих
Джерело:  PAP

У трунах жертв Смоленської авіакатастрофи, в якій загинув президент Польщі Лех Качинський, виявлені останки інших людей і багато сміття.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-секретаря Національної прокуратури Польщі Еви Бялик, передає ONLINE.UA з посиланням на РАР.

Читайте також: Смоленська катастрофа: Росія намагалася приховати важливий доказ

Шокуючі порушення під час поховання жертв Смоленської авіакататсрофи були виявлені під час проведення ексгумації і судмедекспертизи. Відзначається, що в ході досліджень було виявлено, що російська документація по проведенню судмедеспертіз в Москві практично повністю складалася з грубих помилок.

Відзначається, що польські експерти, які проводили останню експертизу, встановили, що в гробах 77 жертв трагедії знаходилося 69 фрагментів тіл кількох десятків інших людей. Також була виявлена підміна двох тіл загиблих і безліч стороннього сміття - пакетів, пляшок і гумових рукавичок.

В ході екпертизи також було встановлено, що літак Леха Качинського розбився в результаті вибуху, а не через зіткнення з березою. У польській прокуратурі повідомили, що докази цього будуть викладені в новому технічному рапорті, який оприлюднять найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що комісія з розслідування Смоленської авіакататсрофи виявила нові докази вибуху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?