"Північний потік-2" і миротворці на Донбасі: Меркель підбила підсумки переговорів з Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

"Північний потік-2" і миротворці на Донбасі: Меркель підбила підсумки переговорів з Порошенко

"Північний потік-2" і миротворці на Донбасі: Меркель підбила підсумки переговорів з Порошенко
Джерело:  The New York Times

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає Україну важливим транзитером газу в Європу. Вона виступила проти російського "Північного потоку-2", який передбачає поставки газу в обхід України.

Про це Меркель заявила після переговорів з українським главою Петром Порошенко в Берліні, передає ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Читайте також: У Єврокомісії ухвалили важливе рішення по російському "Північному потоку-2"

На думку Меркель, на сьогоднішній день вона бачить "Північний потік-2" як велику політичну проблему, в якій є не тільки економічна складова. Канцлер Німеччини стверджує, що захищає і буде продовжувати захищати газові інтереси України перед Росією.

Також Меркель прокоментувала питання про введення миротворчої місії ООН на Донбас. Вона вважає, що угода з цього питання має обговорюватися з кожним учасником конфлікту.

При цьому канцлер Німеччини запевнила, що ніколи не підтримає введення миротворців на Донбас, якщо їхня місія буде направлена проти України і не буде відповідати необхідності. У свою чергу Порошенко зазначив у розмові з Меркель, що російський сценарій по введенню миротворців на Донбас не є миротворчим, так як Москва пропонує просто створити "екскорт" для спостерігачів ОБСЄ, що буде тільки перешкоджати встановленню миру і припиненню війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна назвали умову для введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?