В Україні скасували спеціальні пенсії: з'явилися подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні скасували спеціальні пенсії: з'явилися подробиці

В Україні скасували спеціальні пенсії: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

Після вступу в силу пенсійної реформи спеціальні пенсії в Україні були скасовані практично всім категоріям громадян. Цей вид пенсії не підлягає також перерахунку - нововедення не стосуються тільки військових пенсіонерів.

Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Мінсоцполітики.

Читайте також: В Україні ввели новий розрахунок пенсій: з'явилися подробиці

Шамбір уточнив, що за новими правилами всі пенсії в Україні призначаються за єдиною прозорою формулою. При цьому вже призначені спецпенсії скасовувати не будуть - вони з часом самі перейдуть на єдині правила пенсійного забезпечення, оскільки не будуть перераховуватися.

Нагадаємо, спеціальні пенсії в Україні в основному призначалися чиновникам, суддям, прокурорам, народним депутатам та іншим держслужбовцям. Після прийняття пенсійної реформи в Україні були скасовані норми пенсійного забезпечення, згідно з якими право претендувати на спецпенсію залишили тільки за військовими пенсіонерами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні хочуть змінити механізм нарахування пенсій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?