Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook
Категорія
Технології
Дата публікації

Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook

Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook
Джерело:  BBC

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг під час слухань у Конгресі США 10 квітня приніс вибачення за витік даних користувачів.

 
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Сенатори близько п'яти годин задавали різноманітні питання Цукербергу. Даючи відповідь на них, він зауважив, що даний інцидент є його власною помилкою і визнав свою відповідальність за все, що відбувається у Facebook.

 
Читайте також: "ВКонтакте" випав з топ-10 найбільш відвідуваних сайтів в Україні

Скандал почався, коли стало відомо, що компанія Cambridge Analytica скористалася даними додатка для соціальної мережі, який пропонував людям скласти їхній психологічний портрет. Програму встановили більше 270 тисяч користувачів, передавши їй персональну інформацію.

Пізніше Cambridge Analytica заявила, що знищила всю отриману інформацію, але, як стало відомо нещодавно, не всі особисті дані були видалені. Вважається, що під час останньої президентської кампанії в США фірма використовувала персональні відомості електорату для формування психологічно вивіреної реклами.

Після того, як про це стало відомо світу, люди почали масово приєднуватись до кампаній #DeleteFacebook та #BoycottFacebook. Велика кількість організацій призупинила розміщення реклами в цій соціальній мережі. Цей скандал став причиною падіння вартості акцій Facebook на фондовому ринку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що Apple представила новий iPad для школярів і студентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?