Розрив договору дружби з РФ: Порошенко анонсував рішучі кроки України
Категорія
Політика
Дата публікації

Розрив договору дружби з РФ: Порошенко анонсував рішучі кроки України

Розрив договору дружби з РФ: Порошенко анонсував рішучі кроки України
Джерело:  online.ua

Україна повинна негайно припинити дії окремих положень Договору про дружбу з РФ. З такою ініціативою виступив український президент Петро Порошенко.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Розрив ключового договору: в РФ пропонують офіційно відмовитися від визнання кордонів України

Про часткове розірвання Договору про дружбу України і Росії Порошенко заявив під час виступу на відкритті 11-го Київського форуму. Він підкреслив, що в період російської агресії проти Укараїни багато статей цього Договору стали "одіозними анахронізмом".

Порошенко підкреслив, що Україна має право в односторонньому порядку розірвати окремі положення Договору про дружбу з РФ, так як вони не сумісні з національними інтересами країни і реалізації її права на самооборону.

Президент України підкреслив, що планує розірвати статті Договору про дружбу, які передбачають стратегічне партнерство, а також співпрацю у військовій сфері.

Також в ході виступу Порошенко запропонував українському уряду офіційно припинити участь України в СНД через те, що ця організація не визнала дії Росії проти України агресією.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Україні запропонували розірвати Договір про дружбу з РФ і скласти замість нього новий документ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?