Кабмін виділив мільйони на підтримку ґендерної рівності
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін виділив мільйони на підтримку ґендерної рівності

Кабмін виділив мільйони на підтримку ґендерної рівності
Джерело:  online.ua

Уряд України прийняв Державну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року, про це повідомляє урядовий портал.

Згідно документу, орієнтовна сума фінансування програми з держбюджету на 2018-2021 роки складає 255 тис грн щорічно.

"Реалізація програми сприятиме утвердженню принципу рівності жінок і чоловіків в пріоритетних сферах соціального і економічного розвитку в Україні, ефективному вирішенню проблем і усунення диспропорцій ґендерного розвитку з чіткою орієнтацією на права людини", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Рівність у політиці»: у Дніпрі обговорили питання ґендерної рівності в Україні

У Кабміні вважають, що реалізація програми знизить ґендерний дисбаланс в державній службі і на керівних посадах, захистить від дискримінації за ознакою статі та зменшить розрив у зарплатах жінок і чоловіків.

Акцентується, що документ враховує рекомендації ООН, Ради Європи, Євросоюзу, ОБСЄ, міжнародних моніторингових інститутів в області прав людини, а також положення міжнародних договорів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українці стали більше довіряти жінкам в політиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?