Медики здійснили новий прорив в лікуванні раку
Категорія
Технології
Дата публікації

Медики здійснили новий прорив в лікуванні раку

Медики здійснили новий прорив в лікуванні раку
Джерело:  Hi-News

Американські вчені з університету в Меріленді знайшли новий спосіб ефективного лікування раку. Він дозволяє відключити стійкість ракових клітин до хіміотерапевтичних препаратів і дає можливість знижувати їх кількість під час лікування, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Вчені знайшли ефективний спосіб боротьби з депресією

Новий спосіб лікування ракових пухлин полягає у впливі на певні білки, які виконують роль очищувача клітин. Ці білки є в організмі кожної людини - тільки здорові клітини вони очищають від токсинів і отруйних речовин, а ракові - від хіміопрепаратів.

Щоб відключити білки-очисники, які в медицині називають ефлюксними насосами, фахівці знизили надходження в них енергії. Для цього вони за допомогою інфрачервоного лазера і наночастинок подіяли на мітохондрії, придушивши в них вироблення клітинної енергії, без якої не можливе функціонування всіх клітинних структур організму.

Таким чином вчені змогли знизити резистентність ракових клітин, запобігши не тільки виникненню нових пухлин в організмі онкохворого, але і в рази посиливши ефективність терапії в боротьбі з раком.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше британські медики за допомогою 3D-принтера врятували пацієнта, у якого була смертельна ракова пухлина в грудній клітці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?