Росія не буде відмовлятися від української ГТС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Росія не буде відмовлятися від української ГТС

Росія не буде відмовлятися від української ГТС
Джерело:  ТАРС

Російська сторона запевнила Євросоюз у тому, що поставки в рамках діючих контрактів європейським споживачам будуть виконані в повному обсязі і не виключає часткового використання газотранспортної інфраструктури України після 2019 року.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Російський чиновник зазначив, що 11 квітня обговорив із заступником глави Єврокомісії по енергосоюзу Марошем Шефчовичем поставки газу споживачами ЄС в рамках контрактів до кінця 2019 року.

Читай також: Мільярдні збитки: названі втрати України від припинення транзиту російського газу

"Було підтверджено, ми підтвердили, що будемо гарантовано забезпечувати поставки в рамках діючих контрактів європейським споживачам. І підтвердили, що ми не виключаємо частково використовувати газотранспортну інфраструктуру України за рамками 2019 року", - зазначив Новак.

Він додав, що планує провести наступну зустріч з Марошем Шефчовичем у кінці квітня - першій половині травня в зв'язку з триваючими консультаціями між Газпромом і Нафтогазом у контексті рішень Стокгольмського арбітражу.

Раніше, ONLINE.UA повідомляв про умови Путіна для відновлення транзиту газу РФ через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?