Данія вирішила відстоювати інтереси України по Північному потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Данія вирішила відстоювати інтереси України по Північному потоку-2

Данія вирішила відстоювати інтереси України по Північному потоку-2
Джерело:  TV2

Данія може уповільнити будівництво газопроводу Північний потік-2, бажаючи отримати гарантії від Росії на продовження транзиту газу в Європу через Україну.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал TV2.

"У зв'язку з цим українське питання має вирішальне значення", - заявив прем'єр-міністр Данії Ларс Лекке Расмуссен після зустрічі з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Расмуссен нагадав, що уряд Данії ще не дало згоди на будівництво газопроводу у винятковій економічній зоні країни. Данські закони вимагають, щоб уряд, приймаючи рішення, "враховувало геополітичні рамкові умови".

Читайте також: США знайшли альтернативу Північному потоку-2

Даний аспект зараз вивчає міністерство закордонних справ Данії. Природно, що у випадку з Північним потоком-2 мова йде не тільки про комерційний проект, але і про політику, сказав данський прем'єр.

Його будівництво стосується не тільки Данії, тому, за словами Расмуссена, він радий, що канцлер Меркель 10 квітня зробила недвозначну заяву по цій темі.

Нагадаємо, що  Німеччина повністю схвалила будівництво  газопроводу Північний потік-2 на частини своєї території.  Повний комплект документів на будівництво  газопроводу видала і Фінляндія.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в Єврокомісії заявили, що не підтримають будівництво Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?