Марка Цукерберга планують допитати в Євросоюзі
Категорія
Світ
Дата публікації

Марка Цукерберга планують допитати в Євросоюзі

Марка Цукерберга планують допитати в Євросоюзі
Джерело:  The Washington Post

Засновника соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга хочуть допитати в Євросоюзі на тему конфіденційності даних користувачів.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на The Washington Post.

Видання повідомляє, що у випадку згоди Цукерберга на допит, йому доведеться зіштовхнутися з найжорсткішими критиками в технологічній галузі у Європі.

Читайте також: Флоридський вбивця віддасть свій спадок сім'ям жертв

"Слухання щодо Facebook показують, що ще залишається занепокоєння через дотримання жорстких стандартів конфіденційності даних ЄС. Ми впевнені, що пан Цукерберг також готовий відповісти на наші запитання, показуючи, що він однаково налаштований до відповідальності перед європейськими громадянами", - повідомив голова Європарламенту Антоніо Таяні.

Запит Цукерберг отримав на наступний день після свого візиту до Сенату США, де він майже 10 годин відповідав на різноманітні питання високопосадовців.

У Facebook поки не відповіли на запит про намір допитати їх засновника у Європейському Союзі.

Нагадаємо, відома соціальна мережа опинилась в епіцентрі масштабного скандалу після того, як ряд ЗМІ опублікували результати розслідувань щодо незаконного використання персональних даних користувачів.

Винуватцем визнали компанію Cambridge Analytica, котра у 2016 році співпрацювала зі штабом президента США Дональда Трампа в момент передвиборчої кампанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Марк Цукерберг офіційно визнав свою провину за витік персональних даних користувачів Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?