Заможних українців хочуть змусити заповнювати декларації
Категорія
Економіка
Дата публікації

Заможних українців хочуть змусити заповнювати декларації

Заможних українців хочуть змусити заповнювати декларації
Джерело:  ЛІГА.net

У Міністерстві фінансів підготували законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів щодо критеріїв визначення осіб з високими статками", який зобов'язує заможних українців щорічно подавати декларацію про доходи.

Про це передає ONLINE.UA з посиланням на Liga.net.

Законопроектом передбачається введення критеріїв визначення фізичних осіб з високими статками, взяття такої категорії на облік і щорічне подання податкової декларації незалежно від утримання податковими агентами податку на доходи фізосіб і військового збору з їх доходів.

Згідно законопроекту, заможними платниками податків будуть визнані особи:

  • бенефіціарні власники великого платника податків;

  • які володіють щонайменше 10% статутного капіталу або правом голосу придбаних акцій юридичної особи, іноземного податкового резидента з доходом за попередній податковий рік в 10 млн євро і більше;

  • що мають загальний річний оподатковуваний дохід за минулий податковий рік на рівні в 50 млн грн і більше.

Читайте також: Верховна Рада зробила крок до створення Антикорупційного суду в Україні

У відомстві зазначають, що завдяки законопроекту збільшаться повноваження Державної фіскальної служби. Вона отримає доступ до інформації про банківські рахунки зазначеної категорії фізосіб.

Також, документ розширить обсяг інформації, яка надаватиметься банківськими установами на письмову вимогу органів доходів і зборів щодо банківських рахунків осіб з високими доходами, за умови належного захисту таких даних.

Раніше ONLINE.UA стало відомо про число офіційних київських мільйонерів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?