США надасть Україні $200 млн на укріплення оборони
Категорія
Україна
Дата публікації

США надасть Україні $200 млн на укріплення оборони

США надасть Україні $200 млн на укріплення оборони

Заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки заявив про заплановану фінансову допомогу українській обороні розміром у $200 млн.

Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на "Перший діловий телеканал".

Заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберт Карем на 11-му Київському форумі з безпеки підкреслив, що Україна та інші країни повинні навчитися обороняти власну державу. США зроблять все, що тільки необхідно через інвестиції в різноманітні заходи стримування.

Читайте також: Кабмін виділив мільйони на підтримку ґендерної рівності

"Ми повинні захистити свої країни. Сполучені штати роблять свою справу через інвестиції у заходи стримування. Додатково 200 мільйонів доларів вкладемо в питання підтримки і допомоги Україні для зміцнення її систем оборони. Ми також дотримуємося своїх зобов'язань щодо виділення мінімум 2% ВПП на оборону, щоб НАТО могло розгортати свої сили швидко і ефективно, коли це буде необхідно", – заявив політик.

За словами Карема, партнери США дуже зацікавлені у максимальному захисті від загроз з російської сторони.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше США розширили санкції проти російських олігархів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?