США, Франція і Велика Британія завдали потужного удару по Сирії: подробиці і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

США, Франція і Велика Британія завдали потужного удару по Сирії: подробиці і відео

США, Франція і Велика Британія завдали потужного удару по Сирії: подробиці і відео
Джерело:  online.ua

У суботу, 14 квітня США, Франція і Велика Британія завдали серію ракетних ударів по Сирії. Ці удари стали відповіддю на хімічну атаку в Думі, відповідальність за яку Захід покладає на режим Асада і Москву.

Відео потужних ракетних ударів США по Сирії були опубліковані в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Путін пішов на несподіваний крок після погроз Трампа по Сирії

США і їх союзники випустили по Сирії кілька десятків крилатих ракет. У Міноборони Великої Британії повідомили, що чотири винищувачі-бомбардувальники Panavia Tornado випустили крилаті ракети Storm Shadow біля міста Хомс, де могла таємно зберігатися хімзбрая. Американські військові кораблі запустили близько 60 крилатих ракет "Томагавк" по авіабазі сирійського уряду, де, імовірно, знаходилися бойові літаки, які здійснювали хімічні атаки.

Відомо, що в результаті ракетного удару США по Сирії був пошкоджений дослідний центр і військові бази поблизу Дамаска. Також були вражені об'єкти Республіканської гвардії сирійської армії і елітні підрозділи сирійських військових.

На даний момент потужна хвиля ракетних ударів США, Франції і Великої Британії по Сирії припинилася. У Пентагоні повідомили, що це були точкові атаки. При цьому в американському оборонному відомстві підкреслили, що цей удар є постійною військовою операцією, яка припиниться тільки тоді, коли сирійська армія перестане використовувати хімзброю проти мирного населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп пообіцяв жорстко і швидко покарати Путіна за хіматаку в сирійській Думі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?