Помер оскароносний голлівудський режисер
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер оскароносний голлівудський режисер

Помер оскароносний голлівудський режисер
Джерело:  BBC

У США раптово помер культовий голлівудський режисер Мілош Форман. Він пішов з життя у віці 86 років після нетривалої хвороби.

Про смерть Формана повідомила його дружина, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Помер лідер відомої британської групи

Мілош Форман народився в Чехословаччині. Свої перші фільми він зняв в 1993 році. У їх число увійшли "Чорний Петро" і "Бал пожежників", які принесли режисерові світову популярність.

У 1968 році Форман емігрував в США. Саме там до нього прийшов справжній успіх. У 1975 році режисер зняв фільм "Пролітаючи над гніздом зозулі", який зібрав п'ять головних премій на "Оскарі". Також у фільмографії кінотворця є ще ціла низка популярних картин: "Амадей", який отримав вісім "Оскарів", "Вальмон", "Народ проти Ларрі Флінта", який завоював Золотого ведмедя Берлінського кінофестивалю в 1997 році.

Мілош Форман поряд з Романом Поланскі вважався одним з найуспішніших іммігрантів-кінорежисерів у США. Багато його фільми називали справжнім потрясінням Голлівуду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві помер відомий режисер Михайло Угаров.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?