Масове отруєння українців: в США стривожені затопленням радіоактивної шахти на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Масове отруєння українців: в США стривожені затопленням радіоактивної шахти на Донбасі

Масове отруєння українців: в США стривожені затопленням радіоактивної шахти на Донбасі
Джерело:  online.ua

14 квітня окупаційна "влада" Донбасу планує затопити шахту "Юнком", що призведе до глобальної катастрофи. Через затоплення радіоактивної шахти можливе отруєння питної води, що несе загрозу для тисяч українців.

США стурбовані ситуацією. В Держдепі закликали російських окупантів діяти відповідально, передає ONLINE.UA з посиланням на заяву прес-секретаря Держдепу.

Читайте також: Нове скандальне рішення ватажка "ДНР" призведе до страшної катастрофи - Міноборони

"Плани російських бойовиків затопити занедбану вугільну шахту" Юнком "- місце проведення ядерного випробування в СРСР в 1979 році - можуть загрожувати питній воді тисяч українців, що мешкають на підконтрольних Росії територіях у східній Україні. Ми настійно закликаємо Росію і підконтрольні їй органи діяти відповідально", - йдеться в заяві Хезер Науерт.

Американська влада не виключає, що через затоплення шахти "Юнком" під загрозою можуть опинитися тисячі жителів Донбасу. Українська влада також б'є на сполох з цього приводу, тому що не виключає поширення радіації у всьому регіоні.

Працівники шахти "Юнком" підтвердили СММ ОБСЄ, що проросійські бойовики дійсно вирішили припинити відкачку води 14 квітня. Вони відзначили, що стан капсули на сьогоднішній день невідомо.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що рішення затопити шахту "Юнком" прийняв ватажок "ДНР" Олександр Захарченко. Це викликало обурення місцевих жителів, які впевнені, що після цього Донбасу не уникнути екологічної катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?