Цинічний акт агресії: Путін виступив с гучною заявою через удари по Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Цинічний акт агресії: Путін виступив с гучною заявою через удари по Сирії

Цинічний акт агресії: Путін виступив с гучною заявою через удари по Сирії
Джерело:  online.ua

Росія скликає екстрене засідання Радбезу ООН після ракетних ударів США, Великої Британії і Франції щодо Сирії. Президент РФ Володимир Путін назвав потужну атаку цинічним актом агресії.

Відповідну заяву Путіна було опублікувано на сайті Кремля, передає ONLINE.UA.

Читайте також: США, Франція і Велика Британія завдали потужного удару по Сирії: подробиці і відео

Путін вважає, що Вашингтон, Париж і Лондон без підстав напали на Сирію, де Росія "допомагає" сирійської армії на чолі з президентом Башаром Асадом вести боротьбу з тероризмом. Привід для удару по Сирії у вигляді хімічної атаки, яким керувалася американська влада разом з союзниками, Путін назвав інсценуванням. За його словами, російські експерти не знайшли жодного сліду застосування хімічної зброї в Думі.

"Жоден місцевий житель не підтвердив факт хімічної атаки. Організація із заборони хімічної зброї направила до Сирії своїх фахівців для з'ясування всіх обставин. Але група західних країн цим цинічно знехтувала, здійснивши військову акцію, не дочекавшись результатів розслідування", - заявив Путін.

Російський глава підкреслив, що Москва різко засуджує напад США і їх союзніков на Сирію, в зв'язку з чим скликає засідання РБ ООН. У той же час НАТО і багато європейських країн підтримали Вашингтон, Париж і Лондон за проведену ракетну атаку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі пригрозили відповіддю США за потужний удар по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?