Відрізнятиметься за форматом: Волкер зробив заяву про операцію миротворців на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Відрізнятиметься за форматом: Волкер зробив заяву про операцію миротворців на Донбасі

Відрізнятиметься за форматом: Волкер зробив заяву про операцію миротворців на Донбасі

Миротворча місія ООН на окупованому Донбасі буде відрізнятися за форматом від всіх інших. Вона буде базуватися на добровільній участі держав в операції і не сприятиме розвитку замороженого конфлікту.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Читайте також: Чи зможуть миротворці ООН вирішити кризу в Україні?

За словами Волкера, миротворці ООН на Донбасі бедуть проводити не традиційну місію, а операцію, яка дозволить відновити мир на сході України. Також він висловив упевненість, що українська миротворча місія буде підтримана Росією, так як тільки з її допомогою можна буде досягти повного виконання Мінських домовленостей.

Волкер також прокоментував жорстку критику нового радника президента Дональда Трампа з нацбезпеки Джона Болтона щодо введення миротворців на Донбас. Волкер вважає, що ця критика стосовна для всіх інших миротворчих місій ООН, які часто перешкоджають вирішенню конфліктів, але не для української місії.

"Це має спрацювати для всіх. Це те, що відповідає Мінським домовленостями. Це машина для того, щоб рухатися вперед до їх повного виконання. Миротворча операція - єдиний спосіб передати окуповану частину Донбасу під контроль України",- підкреслив Волкер.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер назвав терміни повної ліквідації "ЛДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?