Б'ють за все: в кримському СІЗО жорстко знущаються над засудженим українцем
Категорія
Події
Дата публікації

Б'ють за все: в кримському СІЗО жорстко знущаються над засудженим українцем

Б'ють за все: в кримському СІЗО жорстко знущаються над засудженим українцем
Джерело:  online.ua

Засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух піддається жорстким знущанням в колонії. Його б'ють з будь-якого приводу, навіть за те, що він просто підійшов до вікна в камері.

Про знущання над Балухом розповів його захисник, Архієпископ Сімферопольський і Кримський Клімент, передає ONLINE.UA.

Читайте також: У Криму затриманий сміливий український активіст: з'явилися подробиці

У своєму відеозверненні Клімент розповів, що Балуха б'ють і жорстко карають з будь-якого приводу. По відношенню до нього також постійно складають адміністративні протоколи нібито за недотримання режиму.

"За те, що Володя відмовився роздягатися догола на вимогу цих "вертухаїв", його заламали, відлупцювали і склали акт про адміністративне порушення. Психічно намагаються зламати", - розповів Климент.

Нагадаємо, українця Володимира Балуха затримали в окупованому Криму в кінці 2016 року. Його звинувачують в незаконному зберіганні боєприпасів. Суд анексованого Росією півострова визнав українського активіста винним і засудив його майже до 3,5 років в'язниці. На думку правозахисників, окупанти переслідують Балуха через його проукраїнську позицію, а саме через прапор України, встановлений на його будинку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Балух оголосив безстрокове голодування у в'язниці через незаконний вирок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?