Удари по Сирії: Велика Британія висунула ультиматум Путіну і Асаду
Категорія
Політика
Дата публікації

Удари по Сирії: Велика Британія висунула ультиматум Путіну і Асаду

Удари по Сирії: Велика Британія висунула ультиматум Путіну і Асаду

Для мирного і дипломатичного врегулювання ситуації в Сирії, де Башар Асад за підтримки російського президента Володимира Путіна застосував хімічну зброю проти мирного населення, Сирії та Росії необхідно виконати чотири умови.

Жорсткий ультиматум їм висунула постпред Великої Британії при ООН Карен Пірс в ході засідання Радбезу, на якому була прийнята резолюція з розслідування хіматак в Сирії, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Читайте також: Цинічний акт агресії: Путін виступив з гучною заявою через удари по Сирії

Британскька дипломатка заявила, що в першу чергу Сирія повинна повністю припинити програму хімічної зброї і знищити назавжди її запаси в країні. Пірс наполягає, щоб сирійська урядова армія повністю припинила військові дії в країні у відповідності до усіх резолюцій РБ ООН, влада Сирії повернулася до перевогорного процесу і визнала відповідальність за використання хімічної зброї.

Після виступу Пірс Рада безпеки ООН ухвалила нову резолюцію по Сирії, яку підготували США, Франція і Велика Британія. У документі засуджуються усі випадки застосування хімзброї в Сирії, а також передбачається створення незалежного механізму розслідування всіх подібних випадків.

У новій резолюції Сирію закликали до співпраці з Організацією із заборони хімічної зброї, до сприяння встановлення міцного перемир'я і участі у міжсирійських переговорах.

Слід зазначити, що Росія після ударів США, Франції і Великої Британії по Сирії також скликала екстрене засідання РБ ООН, в ході якого представила резолюцію щодо засудження дій Вашингтона, Лондона і Парижа. Цей документ був відхилений ООН, так як за нього проголосували тільки 3 з 15 членів Ради Безпеки - Росія, Болівія і Китай.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі пообіцяли відповісти на удари США, Великої Британії і Франції по Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?