Лавров висунув нове гучне звинувачення щодо отруєння Скрипаля: в лабораторії відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров висунув нове гучне звинувачення щодо отруєння Скрипаля: в лабораторії відповіли

Лавров висунув нове гучне звинувачення щодо отруєння Скрипаля: в лабораторії відповіли
Джерело:  online.ua

Глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли речовиною BZ, яка виробляється в країнах НАТО. Шведська лабораторія в Шпіці, на секретні дані розслідування якої посилався Лавров, категорично відкинула всі доводи російського міністра закордонних справ, заявивши, що сумнівів в тому, що Скрипалі були отруєні отрутою "Новачок" немає.

Про це йдеться в повідомленні лабораторії, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: оприлюднені результати міжнародного розслідування

Раніше Лавров заявив, що Росії вдалося отримати конфіденційну інформацію зі швейцарського центру радіологічного та хімікорадіологіческого аналізу в місті Шпіц, який завершив дослідження зразків отруйної речовини, які по лінії ОЗХЗ були зібрані на місці події в Солсбері.

Глава МЗС РФ заявив, що в висновках лабораторії зазначено, що Скрипалів отруїли хімікатом BZ, рецептура якого перебувала на озброєнні армії США, Великої Британії та інших країн НАТО. Лавров підкреслив, що в СРСР і в Росії розробки подібних хімічних речовин ніколи не здійснювалися.

У шведській лабораторії відреагували на заяву Лаврова. В організації запевнили, що немає ніякого сумніву, що Сергія Скрипаля та його дочку отруїли саме радянським "Новачком", який до цих пір створюється в РФ.

"Тільки ОЗХЗ може прокоментувати цю заяву. Але ми можемо повторити те, що ми заявили 10 днів тому: ми не сумніваємося, що Портон Даун визначив "Новачок". Портон Даун - як і Шпіц - це лабораторія, призначена ОЗХЗ. Стандарти в перевірці настільки жорсткі, що можна довіряти висновкам",- йдеться в повідомленні лабораторії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що дочка колишнього російського шпигуна Юлія Скрипаль категорично відмовилася від допомоги Росії після отруєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?