Президент Німеччини виступив з несподіваною заявою по Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Німеччини виступив з несподіваною заявою по Росії

Президент Німеччини виступив з несподіваною заявою по Росії

Росію не можна оголошувати ворогом, незважаючи на дії Путіна. Захід повинен докласти всіх зусиль, щоб вийти з напруженої ситуації, що склалася.

З такою заявою виступив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: "Північний потік-2" і миротворці на Донбасі: Меркель підбила підсумки переговорів з Порошенком

Штайнмаєр висловив стурбованість через те, що між Заходом і Росією зростає "нестримне відчуження". Він вважає, що хоч на користь Росії не залишилося жодної підстави для довіри, Європі потрібно не допустити посилення "апокаліптичних настроїв" у відносинах з Москвою.

"Незалежно від Путіна, ми не повинні оголошувати всю Росію, країну і людей, ворогами",- вважає президент Німеччини.

Він підкреслив, що Росія сьогодні дійсно є "складним" сусідом. Тому країнам Заходу потрібно постійно вказувати Кремлю на негативні наслідки дій Путіна. Штайнмаєр додав, що в рамках цих вказівок застосовні і санкції, які введені проти РФ у відповідь на анексію Криму і збройний конфлікт на Донбасі. Але поряд з ними ЄС слід намагатися переконати Путіна змінити політичний курс і шляхом "прямого діалогу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр Угорщини виступив за скасування санкцій проти Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?