Расовий скандал: у мережі з'явилось відео затримання двох відвідувачів кав'ярні
Категорія
Світ
Дата публікації

Расовий скандал: у мережі з'явилось відео затримання двох відвідувачів кав'ярні

Расовий скандал: у мережі з'явилось відео затримання двох відвідувачів кав'ярні
Джерело:  Reuters

У Філадельфії співробітники кав'ярні Starbucks викликали поліцію, щоб видворити двох афроамериканців, які сиділи в залі, не зробивши замовлення.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Після того, як один з них попросив дозволу зайти до туалету, призначеного виключно для покупців, менеджер кав'ярні попросив їх залишити заклад. Афроамериканці відмовилися покинути Starbucks, заявивши, що чекають свого друга. Після цього співробітники викликали 911.

Очевидці встигли зняти, як шестеро поліцейських виводять двох афроамериканців в наручниках із закладу відомої мережі. Їх привезли в дільницю, де сфотографували і зняли відбитки. Як повідомив адвокат, на волю заарештованих відпустили лише через вісім годин. Поліція визнала повну відсутність правопорушень.

Читайте також: 11-річний хлопчик заспівав посеред супермаркету і його покликали на фестиваль Coachella

Ця ситуація набула розголосу в соціальних мережах, де користувачі стали закликати до бойкоту Starbucks, що багато років позиціонує себе як борець за рівні права.

Через два дні після затримання відвідувачів закладу в Філадельфії, із заявою виступив генеральний директор Starbucks Кевін Джонсон. Він висловив співчуття через цю ситуацію та пообіцяв провести власне розслідування.

За словами Джонсона, інцидент стався через невірне тлумачення правил по дотриманню безпечного середовища у кав'ярнях. Топ-менеждер побажав особисто зустрітися з заарештованими та принести їм свої вибачення.

Слова представника Starbucks не задовольнили мера Філадельфії Джима Кенні, він заявив, що мова йде не тільки про жахливу поведінку співробітників, а ще й про реальну расову дискримінацію. "Як і всі інші торгові точки в нашому місті, Starbucks має бути місцем, де до всіх ставляться однаково, незалежно від їх кольору шкіри", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кевін Спейсі потрапив у новий гучний скандал через расову нетерпимість.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?