У Єревані масові акції протестів: почалися сутички активістів з поліцією
Категорія
Світ
Дата публікації

У Єревані масові акції протестів: почалися сутички активістів з поліцією

У Єревані масові акції протестів: почалися сутички активістів з поліцією
Джерело:  Новини-Вірменія

В Єревані вранці 16 квітня ключові автомобільні дороги були перекриті протестувальниками, рух в центрі міста припинено. Поліцейські почали відтісняти мітингувальників з проїжджої частини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новости-Армения".

Люди масово виходять на вулиці Єревану протестуючи проти висунення колишнього президента країни Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра.

"Ми почали акції громадянської непокори. Я закликаю всіх громадян лягти під машинами, перекрити вулиці і проспекти міста, перешкодити роботі метро. Ті, хто проти, щоб Саргсян став прем'єром, повинні зібратися на проспекті Баграмяна - біля будівлі парламенту", - сказав лідер опозиційної партії «Громадянський договір» Нікола Пашинян.

Читайте також: Путін пригрозив світу "неминучим хаосом"

У МВС заявили, що подобні дії спричинять злочини, спрямовані проти життя і здоров'я громадян, та нагадали, що право на мирне зібрання може піддатися обмеженням діями поліції.

Поліцейські не дають протестуючим дібратися до будівлі парламенту. Потяги метро не зупиняються на станції «Маршал Баграмян», поруч з якою знаходяться будівлі парламенту і резиденція прем'єр-міністра.

14 квітня протестуючі проти висунення Саргсяна на посаду прем'єра увірвалися в будівлю Громадського радіо і зажадали з'явитись у прямому ефірі. Співробітники відключили електрику у всій будівлі, але лідер опозиції Пашинян все ж зробив заяву з редакції через інтернет і закликав до протестів. Поліція почала перевірку дій депутата.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний готує мітинги по всій Росії напередодні інавгурації Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?