Чужих дітей не буває: боржники різко збільшили виплати по аліментах
Категорія
Україна
Дата публікації

Чужих дітей не буває: боржники різко збільшили виплати по аліментах

Чужих дітей не буває: боржники різко збільшили виплати по аліментах
Джерело:  online.ua

З початку дії закону по протидії неплатникам аліментів #ЧужихДітейНеБуває виплати боргів по аліментах зросли в 2,2 рази.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції України.

Примітно, що до дії нового закону боржники сплатили 259 млн грн, однак після введення нових заходів впливу на боржників сума виплат збільшилася до 580 млн грн.

"Завдяки застосуванню нових мір постійно зростає число випадків, коли боржники поспішають погасити значні суми заборгованості по аліментах", - заявила заступник міністра юстиції Світлана Глущенко.

Також акцентується увага на тому, що в окремих регіонах України виплати боргів зросли більш ніж в шість разів. Наприклад, в Луганській області дітям було Виплачено 8,3 млн грн. У Миколаївській області сума виплат збільшилася з 3,3 млн грн до 20,5 млн грн. Абсолютними лідерами по виплаті боргів з початку дії зазначеного закону є Одеська область - 51,6 млн грн аліментів, Дніпропетровська область - 50,7 млн грн і Полтавська область, де виплати по аліментах досягли 42,9 млн грн.

Читайте також: Неплатникам аліментів заборонять виїжджати за кордон

Відомство не збирається зупинятися на досягнутих результатах. У розробці знаходиться другий пакет законодавчих ініціатив, яким посилюються заходи для неплатників аліментів.

Зокрема:

  • передбачається збільшення розмірів аліментів;

  • введення додаткових нарахувань на суму боргу в разі затримки виплат;

  • введення кримінальної відповідальності для батьків, які ухиляються від громадських робіт і обов'язки працювати для "аліментників", які перебувають в місцях позбавлення волі.

Також, передбачається ряд нововведень, які захищатимуть дітей з інвалідністю.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні  почне працювати публічний реєстр неплатників аліментів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?