Україна нераціонально використовує кредити від ЄС - ЗМІ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна нераціонально використовує кредити від ЄС - ЗМІ

Україна нераціонально використовує кредити від ЄС - ЗМІ

Україна не має достатню кількість проектів під інвестиції та кредити, а в розташуванні знаходиться невелика кількість агентств, які б їх освоювали. Тому країна не в змозі ефективно реалізувати мільйони доларів міжнародної допомоги.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Згідно з даними Міністерства фінансів, обсяги міжнародної допомоги Україні за роки незалежності становлять 44 млрд доларів і більше 15,6 млрд євро.

При цьому щорічна фінансова допомога від Євросоюзу зросла з 47 млн євро в 2002 році до 242 млн євро в 2014-му. Всього, за словами голови Представництва ЄС в Києві, за останні три роки ЄС надав Україні понад 12 млрд євро.

Читайте також: США можуть замінити безоплатну військову допомогу Україні на кредити - ЗМІ

За даними члена комітету Верховної ради з питань європейської інтеграції Оксани Юринець, в 2017 році Україна використала лише 47% фінансової допомоги ЄС.

У той же час керівник головного департаменту Єврокомісії з питань розширення та сусідства Катерина Матернова заявила, що через нездатність своєчасно і правильно впроваджувати необхідні проекти за останні роки Україна не змогла отримати п'ять мільярдів євро.

"Така проблема характерна для нашого співробітництва з Сомалі та іншими африканськими країнами, але також і для України, Молдови та Грузії", - сказала Матернова.

За даними видання, не виключено, що українські чиновники не надто зацікавлені у врегулюванні питання з міжнародною допомогою тому, що її важко використовувати в корупційних схемах.

З іншого боку, близькість до розподілу міжнародних грошей дає певний вплив і владу тим, хто до цього причетний.

Як повідомляв ONLINE.UA, Світовий банк дав Україні 150 млн дол на розвиток експорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?