Брюссель і Берлін дали обіцянку зберегти транзит газу через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Брюссель і Берлін дали обіцянку зберегти транзит газу через Україну

Брюссель і Берлін дали обіцянку зберегти транзит газу через Україну
Джерело:  Укрінформ

Транзит газу через Україну після будівництва Північного потоку-2 буде збережений. До такого висновку прийшли в ході переговорів, 16 квітня, в Берліні міністр економіки і енергетики ФРН Петер Альтмайер і віце-президент Єврокомісії у справах енергетичного союзу Марош Шефчович.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Повинен сказати, що Україна, незважаючи на складні умови, в останні роки, останні зими, змогла надійним чином прокачати 97 млрд кубометрів газу, що стало новим рекордом. Це підтверджує, що цей транзит працює добре, що він має стратегічне значення для забезпечення газом не тільки такої великої країни, як Україна, але і Центральної і Східної Європи", - заявив Марош Шефчович.

Єврокомісія ставить в пріоритеті подальше збереження транзиту через Україну.

Нагадаємо, що  Німеччина повністю схвалила будівництво  газопроводу Північний потік-2 на частини своєї території.  Повний комплект документів на будівництво  газопроводу видала і Фінляндія.

У свою чергу Данія вирішила відстоювати інтереси України  по Північному потоку-2

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в Єврокомісії заявили, що не підтримають будівництво Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?