США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки: з'явилися подробиці

США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки: з'явилися подробиці

У США і Великій Британіі було зафіксовано потужну кібератаку, яка була направлена на урядові структури і приватні організації. Цілями хакерського нападу стали дані мільйонів ключових пристроїв, що встановлюють з'єднання з інтернетом.

Про це повідомили в спільній заяві представники американського ФБР, міністерства внутрішньої безпеки США і британського Центру національної комп'ютерної безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: Хакерська атака на МЗС Німеччини: викрадені документи по Україні та Brexit

Відзначається, що за потужною кібератакою в США і Великій Британії стоять російські хакери, які мали намір отримати постійний доступ до мереж урядових відомств і приватних компаній. На причетність Росії до хакерської атаки вказують методи, до яких вдавався Кремль в ході попередніх кібернападів.

У США і Великій Британії наголосили, що інформацію щодо кібератаки було отримано відразу з декількох джерел. У заяві також зазначено, що на сьогоднішній день найбільшу загрозу в кіберпросторі всьому світу представляє Росія.

"Поки цей вид кібератак триватиме, ФБР проводитиме розслідування, і знаходити злочинців, в даному випадку - це уряд Росії", - підкреслив представник ФБР.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в США запідозрили Росію в хакерській атаці на сервера Олімпійських ігор в Пхенчхані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?