Дуров опублікував символ "цифрового спротиву"
Категорія
Технології
Дата публікації

Дуров опублікував символ "цифрового спротиву"

Дуров опублікував символ "цифрового спротиву"
Джерело:  online.ua

Після блокування Telegram його засновник Павло Дуров опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі зображення з підписом "Цифровий спротив" (Digital Resistance).

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку Дурова "Вконтакте".

Жодних коментарів під зображенням, крім самої назви, Дуров не написав. Користувачі соціальною мережею вирішили, що зображення нагадує пса Спотті (неофіційний логотип "Вконтакте", намальований під час акції для дітей з дитячого будинку), або Дарта Вейдера.

Читайте також: Популярний браузер закриває сервіс VPN

У п'ятницю Таганський районий суд постановив заблокувати на території Росії месенджер Telegram через відмову віддати ФСБ ключі шифрування.

Коментуючи ситуацію Дуров сказав, що подібне рішення призведе до зниження рівня національної безпеки країни, бо частина особистих даних перейде в контрольовані з США WhatsApp та Facebook.

"Якість життя 15 мільйонів росіян погіршиться, так як Telegram без VPN може бути часом недоступний; терористична загроза в Росії залишиться на колишньому рівні, так як екстремісти продовжать користуватися шифрованими каналами зв'язку - в інших месенджерах, або через VPN", - заявив Дуров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В Росії почали блокування Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?