У СІЗО закатували до смерті "російського Ілона Маска": з'явилися моторошні подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У СІЗО закатували до смерті "російського Ілона Маска": з'явилися моторошні подробиці

У СІЗО закатували до смерті "російського Ілона Маска": з'явилися моторошні подробиці
Джерело:  Нова газета

Фігуранта справи про розкрадання коштів міністерства оборони Росії при будівництві підводного човна на "Адміралтейських верфях" Валерія Пшеничного катували та ґвалтували, а потім вбили у слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "Новая газета".

Судмедексперти повністю виключили версію про суїцид. Вони встановили, що перед смертю Пшеничного ґвалтували. За результатами аналізу вдалось визначити, що це робили не самі працівники СІЗО, а, ймовірніше за все, "запустили когось з боку".

Читайте також: По Сирії завдано нового ракетного удару

"Мітки від електротравми, нанесеної шнуром від кип'ятильника, знайдені в роті. На тілі – різані і колоті рани. Зламаний хребет. Простіше кажучи, його катували. Причиною смерті є тупа травма шиї і асфіксія. Версія така: Пшеничного задушили 40-сантиметровим шнурком від його ж капюшона", – зазначили судмедексперти.

Перед смертю він передав дружині записку, в якій було написано: "Нікому нічого не плати".

Колеги називали Пшеничного "російським Ілоном Маском" за його винаходи в галузі суднобудування. Скандальні "Адміралтейські верфі" реалізовували один з створених ним проектів. Компанія Пшеничного розробляла тривимірну комп'ютерну модель підводного човна під назвою "Варшав'янка".

Винахідник планував запатентувати ідею мобільних центрів ремонту. Але 16 січня в компанію і до нього додому прийшли з обшуком і тоді ж заарештували. Через три тижні він був вбитий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В кримському СІЗО жорстко знущаються над засудженим українцем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?