Підвищення мінімальної зарплати в Україні переноситься: названі причини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення мінімальної зарплати в Україні переноситься: названі причини

Підвищення мінімальної зарплати в Україні переноситься: названі причини
Джерело:  online.ua

В Україні не змогли підвищити мінімальну зарплату до 4,2 тисяч гривень, що передбачено в держбюджеті. Причиною тому стало невиконання бюджетного плану за перший квартал 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю українському виданню, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мінфіну.

Читайте також: Країни ЄС встановили офіційний розмір мінімальної зарплати: названі цифри

За словами Марченка, підвищення мінімальної зарплати в Україні до 4200 гривень спричинить за собою витрати бюджету в сумі до 30 млрд гривень. За підсумками першого кварталу, як свідчать дані Держказначейства, до держбюджету надійшло 193,6 млрд гривень, що на 3,1% (на 6,1 млрд гривень) менше затвердженого показника.

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року мінімальна зарплата в Україні піднялася до 3723 гривень. При складанні держбюджету на рік уряд зобов'язав Мінфін в квітні розглянути підвищення мінімалки в країні на 477 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в МЕРТ України спрогнозували підвищення мінімальної зарплати до 6,2 тисяч гривень в 2021 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?