Тереза Мей виступила з важливою заявою перед парламентом з приводу удару по Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

Тереза Мей виступила з важливою заявою перед парламентом з приводу удару по Сирії

Тереза Мей виступила з важливою заявою перед парламентом з приводу удару по Сирії

Британський прем'єр Тереза Мей опинилась під вогнем критики за рішення взяти участь у бомбардуваннях по Сирії, і тепер їй довелося виправдовуватися перед парламентом за згоду на авіаудари.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.

Голова уряду заявила, що дії не були узгоджені з парламентом через необхідність якнайшвидше прийняти рішення. "Уряд має право робити по своєму вибору, а до парламенту звертатися пізніше",- підкреслила Мей.

За її словами, удар не став спробою догодити США: "Ми не слідували за вказівкою Сполучених Штатів, а захищали національні інтереси. Ми не повинні допустити, щоб застосування хімзброї вважалося нормою".

Читайте також: США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки

Трохи раніше лідер парламентської опозиції Джеремі Корбін розкритикував рішення Терези Мей нанести удар по Сирії і зажадав представити юридичне обгрунтування. Він заявляв, що прем'єр має звітувати перед парламентом Великої Британії, а не перед Вашингтоном.

Спільна операція Франції, США та Великої Британії пройшла вночі 14 квітня. Пентагон повідомив, що по об'єктах в Сирії було випущено 105 крилатих ракет і всі вони долетіли до цілі. Приводом для удару послужило повідомлення про застосування хімічної зброї в місті Дума.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше По Сирії було завдано нового ракетного удару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?