Наркоторговців спіймали по відбитку пальця в месенджері
Категорія
Світ
Дата публікації

Наркоторговців спіймали по відбитку пальця в месенджері

Наркоторговців спіймали по відбитку пальця в месенджері
Джерело:  BBC

Поліція в Південному Уельсі довела причетність 11 людей до торгівлі наркотиками завдяки фотографії з месенджера WhatsApp.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Під час рейду в Брідженді в серпні минулого року був вилучений кокаїн і велика кількість марихуани. Також поліцейські знайшли телефон, в якому знаходилось фото: упаковка екстазі, що лежить на долоні. Цей знімок використовували у якості реклами при продажу.

На смартфоні виявили повідомлення, що точно вказують на його використання для укладання угод. Експерти змогли отримати частину відбитка пальця з фото, що допомогло швидко розкрити цілу мережу наркоторговців і затвердити звинувачення для 11 людей.

Читайте також: Компанія Amazon довела співробітників до шокуючих дій

За словами представника поліції Південного Уельсу Дейва Томаса, подібний підхід був новим, так як знімок з месенджера вперше використовували для збору відбитків. Він затвердив, що це показує потенціал використання фото з соцмереж в якості доказів і для виявлення злочинних дій. "Ці хлопці [дилери] використовують технологію, щоб не попастися, і нам потрібно йти в ногу з досягненнями", - підкреслив Томас.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Російські дипломати намагались вивезти з Аргентини 12 валіз з кокаїном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?