Дуров пожертвує мільйони доларів на обхід блокування в російському інтернеті
Категорія
Технології
Дата публікації

Дуров пожертвує мільйони доларів на обхід блокування в російському інтернеті

Дуров пожертвує мільйони доларів на обхід блокування в російському інтернеті
Джерело:  online.ua

Засновник Telegram Павло Дуров подякував користувачам месенджера за підтримку і заявив про початок виплат біткоін-грантів власникам проксі і VPN-сервісів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на сторінку Дурова у "Вконтакте".

Дуров заявив, що російські наглядові органи продемонстрували готовність блокувати мільйони IP-адрес хостингів, незважаючи на втрати тих проектів, яких це взагалі не стосується.

"Крім цього, влада Росії бореться і з незалежними сервісами проксі/VPN, багато з яких перестають працювати", - підкреслив засновник Telegram.

Читайте також: Хакери в прямому ефірі вкрали у блогера 2 млн доларів в криптовалюті

Дуров зазначив, що російський ринок не є великою частиною користувальницької бази месенджера, але він важливий "з особистих міркувань". Він планує витратити мільйони доларів для підтримки способів обходу блокування.

"В рамках Цифрового Опору - децентралізованого руху на захист цифрових свобод і прогресу - я почав виплачувати біткоін-гранти адміністраторам проксі і VPN. Протягом цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі. Закликаю всіх приєднуватися і брати участь - налаштуванням проксі/VPN серверів або їх фінансуванням", - написав Дуров.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дуров опублікував символ "цифрового спротиву".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?