Кіберполіція інформує про вірусні додатки у Google Chrome
Категорія
Технології
Дата публікації

Кіберполіція інформує про вірусні додатки у Google Chrome

Кіберполіція інформує про вірусні додатки у Google Chrome
Джерело:  online.ua

Кіберполіція оприлюднила рекомендації для користувачів Google Chrome щодо видалення вірусних додатків, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Останнім часом все частіше з’являється інформація про відносно новий тип вірусу, який почав масово розповсюджуватись у свiтi і на території України. Вперше такий тип вірусу було зафіксовано у 2017 році, а у 2018 почалося масове його розповсюдження.

« Запрошення на завантаження вищевказаного розширення відбувається непомітно від користувача, шляхом відправлення з його аккаунту у соціальній мережі facebook повідомлення максимальній кількості його друзів », - зазначають у департаменті Кіберполіції.

Читайте також: США і Велика Британія зазнали потужної кібератаки: з'явилися подробиці

Якщо ви помітили подібну активність, потрібно максимально швидко попередити користувача, який зі свого аккаунту розповсюджує таку інформацію, а також в себе позначити таке повідомлення, як спам.

Як повідомляють у відомстві, цей вірус може викрасти дані, які користувач вводить у форми на вебсайтах, у тому числі логiни та паролі. Також було встановлено, що цей тип вірусу користуюється ресурсами Вашого комп’ютеру і розповсюджується з метою майнінгу.

Як видалити Додаток:

  1. У куті екрана натисніть "Панель запуску" стрілка вгору ^

  2. Правою кнопкою миші натисніть додаток, який потрібно видалити.

  3. Натисніть "Видалити".

  4. Ще раз натисніть "Видалити".

Як видалити розширення:

  1. Відкрийте Chrome.

  2. Натисніть значок із трьома крапками Інші інструменти Розширення.

  3. Натисніть значок "Видалити" біля розширення.

  4. Щоб підтвердити дію, натисніть Видалити.

Як вже повідомляв ONLINE.UA, хакери в прямому ефірі вкрали у блогера 2 млн доларів в криптовалюті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?