Смертельна пожежа в Кемерово: влада Росії оголосила офіційну причину
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертельна пожежа в Кемерово: влада Росії оголосила офіційну причину

Смертельна пожежа в Кемерово: влада Росії оголосила офіційну причину
Джерело:  РІА Новини

Пожежа у ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерово, в результаті якої загинуло 64 людини, з яких 41 дитина, сталася через коротке замикання.

З такою заявою виступив головний державний інспектор з пожежного нагляду в Росії Рінат Єнікєєв, передає ONLINE.UА з посиланням на РИА Новости.

Читайте також: Страшна пожежа в Кемерово: суд виніс ще одне важливе рішення

Представник відомства зазначив, що замикання сталося в світлодіодному світильнику, оплавлення розсіювача якого потрапило в поролон і спровокувало загоряння. Причина виникнення замикання в світильнику з'ясовується, але Єнікєєв впевнений, що проблема саме в ньому.

Причину загибелі людей в ТРЦ "Зимова вишня" прокоментували і в МНС. Представник відомства запевнив, що пожежники і рятувальники діяли професійно, але своєчасно загасити пожежу і врятувати людей їм не вдалося через архітектуру будівлі.

"Потрібно розуміти, що конструктив цього будинку не передбачає можливості гасіння зовні чвеликою кількістю стовбурів, це була конструктивно задумана пастка", - заявили в МНС РФ.

Нагадаємо, під час пожежі в Кемерово жертвами стали понад 60 людей, які живцем згоріли в торговому центрі "Зимова вишня". Також в будівлі загинули всі тварини, які перебували на третьому поверсі ТЦ в контактному зоопарку.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в мережі оприлюднили записи дзвінків людей в службу порятунку, які перебували в "Зимовій вишні" в момент пожежі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?