Прорив у генетиці: розроблений новий ДНК-тест для дітей, що виявляє сотні захворювань
Категорія
Технології
Дата публікації

Прорив у генетиці: розроблений новий ДНК-тест для дітей, що виявляє сотні захворювань

Прорив у генетиці: розроблений новий ДНК-тест для дітей, що виявляє сотні захворювань
Джерело:  Hi-News

Американські вчені з компанії Sema4 розробили унікальний ДНК-тест для новонароджених, який за один раз здатний виявляти 193 захворювання. Для аналізу досить зібрати матеріал з внутрішньої сторони щоки дитини, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Названа несподівана ознака високого інтелекту людини

Розробники аналізу стверджують, що їх тест не тільки виявляє генетичні захворювання у немовлят, але і дозволяє відстежити мутації в генах, які виникають у вигляді побічних ефектів після прийому 38 популярних медичних препаратів.

Генетики пояснюють, що виявлені мутації не обов'язково означають, що дитина захворіє тим чи іншим захворюванням. Але за допомогою цього аналізу можна виявити потенційно небезпечні моменти і своєчасно запобігти розвитку недуги.

Деякі вчені виступили проти нового ДНК-тесту для новонароджених. Вони вважають, що результати цього аналізу ставлять батьків у складне становище, так як остаточно дізнатися захворіє їх малюк чи ні вони не зможуть. Також противники аналізу не виключають, що його результати можуть привести до непотрібного лікування, небезпечного для немовляти.

Слід зазначити, що вартість нового ДНК-тесту складає 649 доларів. Розробники аналізу підкреслюють, що він проводиться тільки при добровільній згоді батьків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що медики знайшли новий спосіб лікування раку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?