У Вірменії оголосили "оксамитову революцію"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Вірменії оголосили "оксамитову революцію"

У Вірменії оголосили "оксамитову революцію"
Джерело:  online.ua

Лідер протестуючих в Єревані, глава опозиційної партії Вірменії Нікол Пашинян оголосив про початок "оксамитової революції".

Про це повідомив Нікол Пашинян у вівторок на прощі Франції у Єревані, повідомляє ONLINE.UA.

"У країні назріває революційна ситуація. У містах Гюмрі, Іджеван, Ванадзор, Капан і Метсамор протестуючі блокують вулиці і міждержавні дороги. Люди не йдуть на роботу, почалися масові страйки", - заявив він і додав, що революція має бути мирною.

Читайте також: Глава ЦРУ зустрівся з Кім Чен Ином

Наразі в парламенті країни проходить засідання, на якому обговорюється призначення колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра, проти чого і протестують люди.

Мітингувальники намагаються блокувати під'їзди до будівлі парламенту, опозиція проводить ходу в центрі міста, в деяких районах відбуваються сутички з поліцією. За останніми даними,  у відділення доставлено 30 протестувальників. Поліція попередила про можливість застосування сили.

16 квітня однодумці Пашиняна вже блокували вулиці столиці і намагалася прорватися до парламенту, в результаті поліція застосувала спецзасоби.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Почались протести в Еревані: сльозогінний газ та десятки постраждалих у лікарнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?