В Україні створять єдину православну церкву
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні створять єдину православну церкву

В Україні створять єдину православну церкву
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко звернеться до Вселенського патріарха Варфоломія з призовом про видання Томосу щодо надання церковної автокефалії православній церкві в Україні.

Про це президент повідомив під час зустрічі з головами фракцій 17 квітня, передає ONLINE.UA.

Порошенко підкреслив, що відповідне звернення підписали усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату і Автокефальної церкви.

Він закликав Верховну Раду підтримати це звернення до Варфоломія у найкоротші строки.

Читайте також: В Україні помер відомий волонтер і учасник АТО

"Сьогодні Україна як ніколи близько до появи власної автокефальної помісної церкви. Дуже сподіваюся, що це рішення може бути прийняте до 1030-річчя хрещення України-Русі", - розповів голова країни.

Петро Порошенко зазначив, що рішення стане історичним для всього українського народу. "Це є подія Незалежності України, яка відбувається у дуже непрості часи для того, щоб ми мали свою єдину автокефальну церкву, молитовно поєднану з іншими помісними церквами, але адміністративно ніяк не залежну ані від Москви, ані від кого іншого", - заявив президент. Сам Порошенко є вірянином УПЦ Московського патріархату.

Нагадаємо, сутички між Київським та Московським патріархатом відбуваються вже давно. У Московського патріархату є велике політичне лоббі, зокрема серед Опозиційного блоку, який просто не признає Київський патріархат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський розповів про помилку в перекладі молитви "Отче наш".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?