Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських виборів в Туреччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських виборів в Туреччині

Ердоган оголосив про проведення дострокових президентських виборів в Туреччині
Джерело:  Anadolu

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган призначив дострокові президентські і парламентські вибори в країні на 24 червня.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Глава держави заявив про своє рішення в середу, 18 квітня, за підсумками зустрічі з главою Партії націоналістичного руху Девлетом Бахчелі. Переговори між ними відбулися на наступний день після того, як лідер ПНД закликав провести дострокові вибори, оскільки "в обставинах, що склалися в Туреччині важко чекати чергових виборів 3 листопада 2019-го".

Читайте також: У Британії розпочали розслідування проти кремлівської Russia Today

Спочатку вибори були призначені на листопад 2019 року, після них повинні були вступити в силу положення про президентську систему.

Наразі турецька влада вирішує, чи допускати утворену в жовтні 2017 року партію İyi Parti ("Хороша партія") до участі у виборах. Згідно з законам Туреччини, вона занадто молода для цього, але політтехнологи пророкують їй майже 20% голосів.

Нещодавні опитування показали, що нинішнього президента країни Ердогана підтримують 44% виборців, при необхідному 51%.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, Ердоган анонсував масштабні операції турецької армії в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?