Німеччина хоче відмовитися від санкцій проти РФ: Меркель готує звернення до Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина хоче відмовитися від санкцій проти РФ: Меркель готує звернення до Трампа

Німеччина хоче відмовитися від санкцій проти РФ: Меркель готує звернення до Трампа

Влада Німеччини хоче відмовитися від антиросійських санкцій, в рамках яких німецькі компанії не можуть співпрацювати з Росією. Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір підняти це питання на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом, яка відбудеться в квітні.

Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на німецьких чиновників, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Масштабні наслідки санкцій США: названі втрати російських олігархів

Відзначається, що Німеччина хоче вивести німецькі компанії з під дії санкцій проти Росії, так як вони ставлять під удар всю промисловість країни. У Берліні оцінюють збитки німецьких компаній в сотні мільйонів євро. У їх числі знаходяться такі промислові гіганти як Siemens, Daimler і Volkswagen.

Видання підкреслює, що влада Німеччини при відмові від антиросійських санкцій має на увазі не конкретні компанії, які співпрацюють з РФ, а весь німецький бізнес.

Слід зазначити, що посилення санкцій проти РФ раніше прокоментував американський глава Дональд Трамп, який кілька днів тому розпорядився призупинити введення нових економічних обмежень проти росіян. Трамп запевнив, що нові санкції проти РФ будуть введені, але тільки тоді, коли Москва зробить чергову провокацію.

"Ми введемо санкції, як тільки вони це заслужать. Немає нікого більш жорсткого по відношенню до Росії, ніж президент Дональд Трамп",- заявив президент США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку квітня американська влада розширила список антиросійських санкцій, в який було включено кілька десятків олігархів і чиновників РФ, наближених до Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?