СБУ показала російських найманців "Вагнера", таємно переправлених в Сирію
Категорія
Світ
Дата публікації

СБУ показала російських найманців "Вагнера", таємно переправлених в Сирію

СБУ показала російських найманців "Вагнера", таємно переправлених в Сирію
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України оприлюднила нові докази участі російських найманців в сирійському конфлікті в рядах приватної військової компанії "Вагнера". Їх таємно переправляють з Владивостоку на ракетному крейсері військово-морських сил РФ "Варяг", що категорично не визнають в Москві.

Фото і дані російських найманців "Вагнера" опублікував глава СБУ Василь Грицак на сайті відомства, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Путіна відхрестилися від загиблих в Сирії росіян

Таким чином Грицак відповів на заяви Міноборони РФ про те, що крейсер "Варяг" непридатний для перевезення особового складу і техніки. Він підкреслив, що оприлюднена інформація "незручна" для вищого військового і політичного керівництва Росії, так як Москва намагається усіма способами не бачити "іхтамнетов" ні в Україні, ні в Сирії.

"У разі виникнення у МО РФ "труднощів" у встановленні конкретних паспортних даних і адрес проживання вищевказаних громадян РФ з числа "іхтамнетов" Вагнера для притягнення їх до кримінальної відповідальності за найманство, СБУ готова оприлюднити і цю інформацію", - додав Грицак, зазначивши, що двох з вищезгаданих російських найманців, Олексія Крохуна і Прокопія Соломонова, вже немає в живих.

Раніше СБУ оприлюднила відео допиту учасника переправлення російських найманців "Вагнера" в Сирію. Він був затриманий в Україні при спробі нелегально перетнути кордон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в результаті удару коаліції на чолі з США в Сирії загинули сотні російських найманців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?