Об'єднання української православної церкви: Порошенко виступив із закликом до депутатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Об'єднання української православної церкви: Порошенко виступив із закликом до депутатів

Об'єднання української православної церкви: Порошенко виступив із закликом до депутатів
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 19 квітня, Верховна Рада розгляне проект про автокефалію православної церкви в Україні.

Про це повідомляється на офіційному сайті Ради, передає ONLINE.UA.

Як сказано в порядку денному парламенту на сьогодні, парламентський комітет схвалив пропозицію президента і передав його на розгляд депутатів. Верховна Рада розгляне проект про підтримку звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія.

Читайте також: В Україні планують скасувати жовтий сигнал світлофора

17 квітня Петро Порошенко в ході зустрічі з главами парламентських фракцій заявив, що має намір звернутися до архієпископа Константинополя з закликом видати Томос щодо автокефалії православної церкви в Україні.

18 квітня президент провів багатогодинну зустріч з предстоятелем УПЦ Московського патріархату митрополитом київським і всієї України Онуфрієм. Останній про підтримку автокефалії не повідомляв.

Почнуть роботу депутати сьогодні з завершення розгляду законопроекту про забезпечення принципів процесуальної справедливості і підвищення ефективності виробництв у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Далі - законопроект про виплату грошей у разі загибелі, смерті або інвалідності іноземців, які служать в ЗСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що В Україні створять єдину православну церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?