У Сонячній системі виявили загиблу планету розміром з Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

У Сонячній системі виявили загиблу планету розміром з Марс

У Сонячній системі виявили загиблу планету розміром з Марс
Джерело:  Nature

Міжнародна група астрономів зробила несподіваний висновок, що знайдене в пустелі небесне тіло було частиною загиблої планети.

Про це вчені повідомили в журналі Nature Communications, передає ONLINE.UA.

Група астрономів із європейських країн (Швейцарії, Франції та Німеччини) дослідила алмази, знайдені всередині метеорита під назвою "аль-Махата ас-Сітта", і зробила висновок, що небесне тіло було частиною загиблої протопланети розміром з Меркурій чи Марс, яка існувала в Сонячній системі.

Метеорит з чималими алмазними кристалами був частиною астероїда 2008 TC3, впавшого в Нубійській пустелі в Судані. В ньому знайдено високу концентрацію вуглецю.

Читайте також: NASA показало вражаюче відео з супутника Землі

Вчені вирахували, що для утворення алмазів, що знайдені в "аль-Махата ас-Сітта" необхідній тиск більше 20 гігапаскаля. Цей факт вказує на те, що кристали виросли в надрах великого небесного тіла.

Швидше за все, ним була планетезималь - "зародок" планети. Якщо протопланета була розміром з Меркурій, алмази утворилися в її центрі, якщо з Марс - кристали повинні були сформуватися на кордоні ядро-мантія.

Вчені заявили, що результати дослідження стали першим доказом існування в Сонячній системі вже загиблої планети.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Китайська космічна станція впала на Землю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?