Теракт 11 вересня: в Сирії затримали одного з підозрюваних
Категорія
Світ
Дата публікації

Теракт 11 вересня: в Сирії затримали одного з підозрюваних

Теракт 11 вересня: в Сирії затримали одного з підозрюваних
Джерело:  Al Arabiya

У Сирії курдські військові заарештували громадянина Німеччини сірійського походження, якого підозрюють у плануванні терактів 11 вересня 2001 року в США.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al-Arabiya.

Високопоставлений курдський чиновник заявив: "Мохаммад Хайдар Заммар був затриманий курдськими силами безпеки на півночі Сирії, на даний момент його допитують".

Читайте також: У Британії розпочали розслідування проти кремлівської Russia Today

Заммара затримали в Марокко в кінці 2001 року під час спецоперації ЦРУ і через декілька тижнів передали сирійській владі. Місцевий суд засудив його до 12 років в'язниці в 2007 році за зв'язки з угрупованням "Брати-мусульмани". Але через чотири роки в Сирії відбувся конфлікт, в результаті якого велика кількість ув'язнених радикальних ісламістів була звільнена і знову приєднана до бойових угрупувань.

Нагадаємо, 11 вересня 2001 року на території США сталася серія терористичних атак ісламістської організації "Аль-Каїда" за допомогою пілотованих літаків. В результаті загинуло 2996 чоловік, більше 6000 чоловік отримали поранення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше По Сирії завдано нового ракетного удару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?